Jelena Parezanović, master

Diplomirala 2007. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru Skandinavski jezici i književnost. Nakon stečene diplome, završava i London School of PR kako bi stekla osnovno znanje o veštinama komunikacije sa javnostima.

Zapošljava se kao mlađa savetnica u Grupi za odnose s javnošću kod  potpredsednika Vlade  Republike Srbije zaduženog za evropske integracije, a nakon dve godine postaje posebna savetnica predsednice Narodne skupštine Republike Srbije.

U periodu od 2014. do 2016. radi kao posebna savetnica potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke državne uprave i lokalne samouprave, gde je, pored osnovnih zaduženja, bila nadležna za upravljanje komunikacijom reforme javne uprave.

Narednih godinu dana obavlja funkciju savetnice ministra privrede za odnose s javnošću gde je veliki deo komunikacije bio posvećen vidovima podrške razvoju privatnog sektora. Od 2017. do 2020. godine bila je angažovana kao posebna savetnica ministra državne uprave i lokalne samouprave i vraća se komunikaciji reforme javne uprave koja bi trebalo da doprinese stvaranju profesionalne, moderne, efikasne javne administracije.

Dobitnica je PRO PR Globe nagrade za najboljeg PR-a, a državne institucije u kojima je radila često su bile dobitnici nagrada za otvorenost, transparentnost i dobru komunikaciju sa javnostima.

Govori engleski i norveški jezik, služi se ruskim i italijanskim. Majka dvoje dece.

 

Obrazovanje:

  • Osnovne i master studije

Univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet, Skandinavski jezici i književnost, 2002 – 2007

Izbornik
sr_RSSerbian