Jana Mitrović, master

Rođena je 1985. godine u Valjevu. Uz osnovnu uporedo završava i muzičku  školu „Živorad Grbić“. Gimnazija i srednja muzička škola joj služe kao odskočna daska za master studije muzičke produkcije u Beogradu. Diplomira 2008. godine kao najbolji student u svojoj generaciji sa prosekom 9.8.

Još kao student počinje da se angažuje ne studentskim i filmskim projektima gde koristi svaku priliku da se usavršava. Godine 2007. dobija priliku da kao apsolvent volontira u prestižnom studiju 5 PGP-a. Da bi stekla potrebne veštine i svoja znanja pretočila u praksu, bilo joj je potrebno dve godine napornog rada pod mentorstvom da bi se izborila za svoje stalno radno mesto u “Petici”, gde ostaje sve do njenog zatvaranja 2011. godine.

Imala je tu čast da sarađuje sa umetnicima kao sto su: Rambo Amadeus, Bajaga, Neša Galija, Bebi Dol, Aleksa Jelić, Biljana Krstić, bendovima poput SARS-a, Straight Jackin-a, i puno drugih. Po zatvaranju studija prelazi u Radio Beograd. Dizajner je zvuka i muzički producent Džez orkestra Radio Beograda i hora Kolibri. Uporedo radi na post produkciji i digitalizaciji analognih  zapisa u studiju na Košutnjaku. Profesionalnu karijeru usmerava ka vođenju karijera kako domaćih tako i stranih muzičara. Njena druga ljubav, u vidu vizuelnih umetnosti, dolazi do izražaja kada ulazi u svet foto i video produkcije kao i digitalnog marketinga. Snimanje muzičkih spotova, fotografisanje za časopise i magazine, dizajniranje i montaža, sve to usavršava u Americi pod mentorstvom Đan Luke Felinija. Aktivno sarađuje kao asistent i predavač u Školi fotografije „Zemun“. Režira muzičke spotove, organizuje koncerte, fotografiše i kreira druge digitalne sadržaje za brojne marketinške kampanje.

Obrazovanje

  • Master studije

Univerzitet „Braća Karić“, Akademija umetnosti, 2008

  • Osnovne studije

Univerzitet „Braća Karić“, Akademija umetnosti, 2004-2008

Izbornik
sr_RSSerbian