Menadžment u hotelijerstvu i gastronomiji

OBEZBEDITE KARTU ZA PRVU KLASU U SVETU VRHUNSKOG HOTELIJERSTVA I GASTRONOMIJE!

Turizam sa pripadajućim hotelijerstvom i gastronomijom je mnogo više od industrije. To je specifičan način razmišljanja i života. Pružajući vrhunsku uslugu ulepšavamo sopstvene i živote gostiju, proširujemo kulturološke vidike i upoznajemo lepši, drugačiji svet.

Osnovne strukovne studije studijskog programa MENADŽMENT U HOTELIJERSTVU I GASTRONOMIJI, u trajanju od tri godine (180 ESPB), karakteriše savremeni pristup izuzetnog visokog obrazovanja, koji je koncipiran prema najboljim poslovnim školama iz oblasti turizma u Evropi i svetu.

Studijski program MENADŽMENT U HOTELIJERSTVU I GASTRONOMIJI je akreditovan od strane Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju. Uverenje sa nalazi na sledećem linku.

Kroz teoriju i analizu poslovnih slučajeva, studenti stiču primenljivo znanje. Znanja koja se usvajaju u obrazovnom sistemu EDUKA imaju transdisciplinarni karakter, što studentima omogućava da brzo, kvalitetno i pravovremeno reaguju na promene, čak i da ih izazivaju.

Kroz trogodišnji program MENADŽMENTA U HOTELIJERSTVU I GASTRONOMIJI, studenti savladavaju predmete iz oblasti ekonomije, psihologije, ljudskih potencijala, menadžmenta, finansija, hotelskog poslovanja, projektovanja hotela i restorana, gastronomije, umetnosti u kulinarstvu.

Nastava je osmišljena tako da studenti stiču teoretska znanja u slušaonicama, a praktična u najmodernijim kuhinjama i gastronomskim laboratorijama u našem regionu. Svaki stručni predmet se realizuje u specijalizovanom prostoru (hotel, kuhinja, gastronomska laboratorija). Predavači su vrhunski profesionalni i visokoobrazovani kuvari, somelijeri i enolozi, menadžeri hotela i ugostiteljskih objekata, tehnolozi hrane, Polaganjem stručnih predmeta se mogu steći profesionalni sertifikati.

Praksa je plaćena i obavezna na svakoj godini studija. Svaka praksa je strogo mentorisana od strane mentora u objektu i nastavnika Fakulteta. Standardi za objekte u kojima se obavlja praksa su:

 • hoteli – kategorizovani sa 4 i 5 zvezdica;
 • restorani – sa Michelin preporukom ili Michelin zvezdicom;
 • horeka (HORECA) centri – međunarodno sertifikovani centri sa profesionalnim kuhinjama i vrhunskim namirnicama.

Nastavne baze studijskog programa Menadžment u hotelijerstvu i gastronomiji su: luxury boutique hotel Saint Ten u Beogradu, hotel Crni vrh na Divčibarama, kompanija Montenegro Tourist Service iz Podgorice, konsultantska firma MoreHotelier iz Beograda. Pored nastavnih baza u kojima se realizuje deo praktične i terenske nastave, za potrebe obavljanja profesionalne plaćene prakse, uključeno je 57 hotela kategorizovanih sa 4 i 5 zvezdica iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Severne Makedonije.

Ako želiš da budeš operativni menadžer ili generalni menadžer hotela, menadžer prodaje, stručnjak za razvoj biznisa u hotelskim kompanijama, konsultant za izradu studija izvodljivosti za buduće hotele, menadžer prihoda, event menadžer, menadžer hrane i pića, menadžer wellness i SPA centra, menadžer recepcije, program Menadžment u hotelijerstvu je pravi izbor za Tebe!

Iskusi jedinstveno obrazovno iskustva, koje ćete oblikovati u vrhunskog stručnjaka iz oblasti gastronomije. Ako želiš da budeš šef kuhinje, menadžer restorana, konsultant iz oblasti gastronomije, inovator u ishrani i kreiranju novih načina ishrane, studijski program Menadžment u gastronomiji je upravo za Tebe!

Studijski program je prepoznat od strane FJ Culinary Consultants i Asocijacije hotelijera i restoratera Srbije HORES.

Eksluzivni partner programa je World Institute of Service Education WinsedSwiss.

Personalizacija je ključ tvog obrazovanja!

Nastavnici na ovom studijskom programu su:

Zvanje koje se stiče nakon završetka studijskog programa MENADŽMENT U HOTELIJERSTVU I GASTRONOMIJI je STRUKOVNI MENADŽER u oblasti hotelijerstva i gastronomije.

Prijavi se

Prijavi se i studiraj na VOS EDUKA

Menadžment u hotelijerstvu
57butik hotela, nezavisnih hotela, korporativnih hotela, glampig rizorta uključeno u realizaciju programa
 • Hotelske operacije
 • Odlučivanje u hotelijerstvu
 • Yield menadžment u hotelijerstvu
 • Upravljanje događajima
 • Hotelski inženjering
 • Upravljanje karijerom u hotelijerstvu
 • Primena softverskih rešenja u hotelijerstvu
 • Kontrola i revizija hotelskog poslovanja
 • Internship u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji i Kipru

U kom području želiš da se usavršiš? Odaberi studijsku grupu po tvojoj meri!

Studenti u okviru studijskog programa MENADŽMENTA U HOTELIJERSTVU I GASTRONOMIJI mogu na osnovu izbornih predmeta svoje obrazovanje usmeriti na hotelijerski menadžment, gastronomiju i umetnost kulinarstva.

Svi predmeti

 • I godina
 • II godina
 • III godina
Izbornik
sr_RSSerbian