Poseta studenata FOS kompaniji „Hooloovoo“

Kako je to raditi u HR-u i kakve prakse u motivisanju zaposlenih praktikuju neke od najmodernijih kompanija u Srbiji? Studenti Fakulteta organizacionih studija „Eduka“ u pratnji profesora Dragane Mitrić Aćimović i Ivane Jošanov Vrgović, imali su zadovoljstvo ovog majskog četvrtka da dobiju odgovore na data pitanja i upoznaju se sa radom HR sektora IT kompanije „Hooloovoo“ u Beogradu.
U ovoj studijskoj poseti studenti su imali prilike da obiđu posebno dizajnirani prostor „Hooloovoo„, napravljen po meri zaposlenih, da čuju šta čini dobru organizacionu kulturu ove kompanije, kako izgleda njihov proces selekcije zaposlenih, kako se ocenjuje doprinos na radu zaposlenih, kako to izgleda put razvoja ljudi i kako se nose sa izazovima u poslovanju. Posebno zanimljiva bila je priča zašto „Hooloovoo“ ima pozicije „HR drugarice“, zašto traži od zaposlenih da se otvoreno pobune i kako su nastale sve te specifičnosti koje kompaniju izdvajaju od drugih u industriji.
Ovo je samo jedan od načina na koji studenti psihologije i drugih studijskih programa na FOS „Eduka“ stiču znanja i povezuju teoriju i praksu. Zahvaljujemo svim našim partnerima u privredi na saradnji, a ovom prilikom posebno domaćinima iz „Hooloovoo“ na nesebičnom deljenju znanja i dobre energije.
sr_RSSerbian