Hotelijerski biznis i menadžment događaja

Turistička industrija se prva oporavlja u kriznim periodima, tako i u trajanju aktuelne pandemije. Stoga, nikada do sada se u našem regionu nije istakla potreba za zapošljavanjem visokoobrazovanih, proaktivnih profesionalaca u hotelijerstvu i industriji organizacije događaja.

Studije su koncipirane tako da se pored teorijskog znanja, stiču specifične i aktuelne veštine koje će doprineti zapošljavanju studenta u fazi diplomiranja. Model studija podrazumeva šest studijskih putovanja po poznatim turističkim destinacijama i hotelima koji pripadaju međunarodnim hotelskim lancima u Srbiji i regionu. Takođe, praksa je obavezna od prve godine i ukupno student pohađa četiri profesionalne prakse, koje su mentorisane od strane menadžera sektora i nastavnika Škole. To znači da u svom poslovno-studentskom portfoliu student se detaljno upozna sa bar četiri kredibilna hotela i kompanije i stekne značajne poslovne kontakte.

Na svakom stručnom predmetu se radi na najsavremenijim softverima za hotelsko poslovanje i organizovanje događaja. Nakon položenih stručnih predmeta, dobijaju se međunarodno priznati sertifikati. U toku studija, u okviru slušanja stručnih predmeta, koristimo ekskulzivni nemački hotelske softvere PROTEL i OCTOPOS. U okviru predmeta koji se bave izučavanjem destinacija i hotelijerstva, koristimo softverska rešenja za upravljanje prihodima u hotelijerstvu GuestJoy, RoomPriceGenie i TMRW Hotels.

U okviru ovog područja, naučičeš kako posluju mali porodični hoteli, hoteli u okviru globalnih korporativnih lanaca, kako da kreiraš koncept i organizuješ kongrese, konferencije, seminare, korporativne događaje, festivale, koncerte.

Program je podržan od strane Udruženja hotelijera Srbije HORES, MEKST događaja, konsultantske kompanije MOREHotelier i kompanije za softverska rešenja u hotelijerstvu HSS Solutions.

Zvanje koje se stiče nakon završetka studijskog programa MENADŽMENT I BIZNIS je STRUKOVNI MENADŽER.

Prijavi se

Prijavi se i studiraj na VOS EDUKA

Ključni predmeti su:

  • Ekonomske osnove i sistem organizacije u turizmu;
  • Poslovanje hotelskih preduzeća;
  • Planiranje i finansijski menadžment događaja;
  • Principi organizacije događaja.

Svi predmeti

  • I godina
  • II godina
  • III godina
Menu
en_USEnglish